White Swan

White Swan otsonoitujen öljyjen valmistuksesta vastaa otsonoidut öljyt aikanaan Suomeen tuonut ja kehittänyt tutkija Miika Sallinen.

Otsonoidut öljyt ovat hoitavia öljyjä, jotka on valmistettu otsonoimalla kasviöljyjä. Otsonin reagoidessa öljyjen kanssa syntyy niin sanottuja otsonideja, joilla on lukuisissa tutkimuksissa havaittu olevan terapeuttisia vaikutuksia monenlaisten ulkoisten iho- ja limakalvo-ongelmien hoidossa.

White Swan otsonoidut öljyt ovat antimikrobisia ja ne tappavat sieniä, bakteereita ja viruksia. Lisäksi otsonoitu oliiviöljy tehostaa hapensaantia ja nopeuttaa kudosten uusiutumista.

Havaittuja vaikutuksia ovat mm. antimikrobiset vaikutukset, kudosten uusiutumista edistävien kasvutekijöiden lisääntyminen sekä entsymaattisten antioksidanttien lisääntyminen.

Öljyt ovat puhtaita rasvoja ja siten erittäin riitoisia. Pieni pisara öljyä riittää suurelle alueelle ja siksi 50 ml:n pullo tai purkki kestää pitkään. Öljyjen säilyvyys on rajallinen. Öljyt säilyttävät jääkaapissa pääosan tehostaan noin kaksi vuotta ja huoneenlämmössä noin yhdeksän kuukautta.

Tuotteena otsonoitu oliiviöljy on klassikko jo 1930-luvulta. Sitä on vaikutustensa vuoksi perinteisesti käytetty ulkoisten iho-ongemien ja limakalvojen hoitoon. Oliiviöljyn etuna muihin samanvahvuisesti otsonoituihin öljyihin on sen parempi säilyvyy, koska oliiviöljyssä on vain vähän monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ovat herkimpiä pilaantumaan.